Cardhalia pod Windows 7

Informace o patchích, diskuzi o hře, rady k zákysům, oznámení chyb a podobně

Moderátor: s.a.y

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 17 říj 2012, 20:06

Marně zkouším spustit Cardahalii pod Win7/64bit.
Má někdo pozitivní zkušenost?
Díky.
honbri

Uživatelský avatar
s.a.y
.: The Creator :.
Příspěvky: 176
Registrován: 20 led 2008, 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od s.a.y » 23 říj 2012, 15:13

Zdravím, na W7 by měl platit stejný postup jako pro Visty, které jsou probrané v jednom z předchozích témat. Mě osobně ten postup funguje...

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 25 říj 2012, 19:36

s.a.y píše:Zdravím, na W7 by měl platit stejný postup jako pro Visty, které jsou probrané v jednom z předchozích témat. Mě osobně ten postup funguje...
Díky za snahu, ale to jsem samozřejmě zkusil ihned - bez úspěchu :(
Nemůže být zakopaný pes ve 64bitové verzi Win7 ?
Pořídil jsem si virtuální VMware a pod ním nainstaloval WinXP 32bit - tady to funguje!!!
Takže asi nezbude, než to hrát jen pod virtuálními WinXP...
honbri

Uživatelský avatar
s.a.y
.: The Creator :.
Příspěvky: 176
Registrován: 20 led 2008, 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od s.a.y » 26 říj 2012, 09:09

Na mých W7 64bit to funguje, zkoušel jste následující?

-V setupu hry vypnout "Používat novější technologii ticku"
-V setupu vypnout hardwarové vykreslování
-V setupu vypnout hudbu a zvuky
-Spustit Cardhalii jako administrator v režimu kompatibility XP
-Nainstalovat posední verzi DirectX
-Nainstalovat poslední verzi Visual Basic Runtime (VB runtime - lze stáhnout z Microsoftu)
-Nainstalovat poslední verzi C++ redist (lze stáhnout z Microsoftu)
-Aktuální ovladače grafické a zvukové karty

...tohle jsou věci, které mi tak napadají, co by se dalo zkusit. Před časem jsme řešili podobný případ, kdy se to nedařilo pod W7 spustit a bohužel jsme to nevyřešili. Bohužel u nás na všech našich W7 64bit počítačích to funguje bez jakýchkoliv problémů, takže se to jen velmi těžko debuguje. Máte-li někdo s tímto problémem zkušenosti nebo nějaký nápad, tak prosím napište...

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 26 říj 2012, 19:32

s.a.y píše:Na mých W7 64bit to funguje, zkoušel jste následující?

-V setupu hry vypnout "Používat novější technologii ticku"
-V setupu vypnout hardwarové vykreslování
-V setupu vypnout hudbu a zvuky
-Spustit Cardhalii jako administrator v režimu kompatibility XP
-Nainstalovat posední verzi DirectX
-Nainstalovat poslední verzi Visual Basic Runtime (VB runtime - lze stáhnout z Microsoftu)
-Nainstalovat poslední verzi C++ redist (lze stáhnout z Microsoftu)
-Aktuální ovladače grafické a zvukové karty

...tohle jsou věci, které mi tak napadají, co by se dalo zkusit. Před časem jsme řešili podobný případ, kdy se to nedařilo pod W7 spustit a bohužel jsme to nevyřešili. Bohužel u nás na všech našich W7 64bit počítačích to funguje bez jakýchkoliv problémů, takže se to jen velmi těžko debuguje. Máte-li někdo s tímto problémem zkušenosti nebo nějaký nápad, tak prosím napište...
Všechno jsem provedl (Win7 U mám s novým notebookem cca 3 měsíce, ovladače apod. jsou aktuální), ale výsledek stále stejný: "Run-time error '9' : Subscript out of range
Takže nevím.....:(
honbri

Uživatelský avatar
s.a.y
.: The Creator :.
Příspěvky: 176
Registrován: 20 led 2008, 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od s.a.y » 27 říj 2012, 06:54

Ještě by se dalo vyzkoušet ručně zaregistrovat knihovnu 2d_tools.dll pomocí příkazové řádky: zkuste ze složky cardhalie zadat příkaz "segsvr32 2d_tools.dll"

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 27 říj 2012, 18:28

s.a.y píše:Ještě by se dalo vyzkoušet ručně zaregistrovat knihovnu 2d_tools.dll pomocí příkazové řádky: zkuste ze složky cardhalie zadat příkaz "segsvr32 2d_tools.dll"
Bohužel, systém nezná příkaz: "segsvr32 není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru."
honbri

Uživatelský avatar
s.a.y
.: The Creator :.
Příspěvky: 176
Registrován: 20 led 2008, 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od s.a.y » 27 říj 2012, 21:41

Omlouvám se za překlep, příkaz samozřejmě zní "regsvr32 2d_tools.dll"

Jestli tohle nezabere, tak přítel google říká, že pod 64bit win7 se vola 64bitova verze programu regsvr32. Podle všeho je třeba ručně spustit správnou tedy 32bitovou verzi, ktera se nenachází v defautni slozce system32, ale ve slozce syswow64. Tzn. Je potřeba se v prikazove řádce nejprve přesunout do spravne složky.

cd \windows\syswow64
regsvr32 c:\...\2d_tools.dll (cesta k 2d_tools.dll)

podrobnosti viz tento odkaz:
http://stackoverflow.com/questions/4897 ... s-7-64-bit

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 27 říj 2012, 23:55

s.a.y píše:Omlouvám se za překlep, příkaz samozřejmě zní "regsvr32 2d_tools.dll"

Jestli tohle nezabere, tak přítel google říká, že pod 64bit win7 se vola 64bitova verze programu regsvr32. Podle všeho je třeba ručně spustit správnou tedy 32bitovou verzi, ktera se nenachází v defautni slozce system32, ale ve slozce syswow64. Tzn. Je potřeba se v prikazove řádce nejprve přesunout do spravne složky.

cd \windows\syswow64
regsvr32 c:\...\2d_tools.dll (cesta k 2d_tools.dll)

podrobnosti viz tento odkaz:
http://stackoverflow.com/questions/4897 ... s-7-64-bit
Zkusil jsem vše (včetně "opravy překlepu" :) ale i v případě spuštění ve "SYSWOW64" je stejný kód chyby:

Modul d:\hry\cardhalia\2d_tools.dll byl načten, ale volání DLLRegisterServer selhalo s kódem chyby 0x80004005.
Další informace o tomto problému naleznete online pomocí tohoto chybového kódu, který použijete jako termín pro vyhledávání.
Online je pro Win7 problém s tímto kódem vysvětlen jako "nespecifikovaná chyba". Takže asi pustíme problém k vodě...
honbri

Uživatelský avatar
The_P
.: The Peacock :.
Příspěvky: 73
Registrován: 20 led 2008, 17:40
Bydliště: Praha/Kladno 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od The_P » 31 říj 2012, 10:08

Zdravim, podle meho je problem v tom ze uz samotna inicializace aneb nacteni knihovny 2D Tools selze, protoze ji chybi knihovny okolo (dx8vb.dll a dalsi) a tudiz nelze zavolat jeji dilci metodu. Zkusime to nasimulovat ve virtualu a prijit na to, proc by i takhle zcela zakladni vec nemela jit. Je to otrava tahle kompatibilita, navic u stareho projektu kde si uz jeden uplne nepamatuje kde co je, omlouvame se :roll:
Live your own life, for you will die your own death...

Uživatelský avatar
tms
Příspěvky: 21
Registrován: 15 bře 2008, 16:51

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od tms » 31 říj 2012, 10:38

Mně na windows 7 64bit pomohlo následující:

Tak se mi povedlo Cardhalii zprovoznit i na 64-bit systému. Kdyby to náhodou někoho zajímalo, je třeba:
1. Soubor DX8Vb.dll (obsahuje jej například ten Windows Vista/7 patch, na který někdo odkazuje níže) umístit do složky "C:/Windows/SysWOW64"
2. Nyní je třeba DLL zaregistrovat. Restartujte počítač, během restartu stiskněte klávesu F8 a vyberte "nouzový režimu s příkazovým řádkem". Zde je třeba nejdříve vybrat složku příkazem "CD C:/Windows/SysWoW64" a poté DLL zaregistrovat příkazem "regsvr32 dx8vb.dll". Poté můžete systém spustit obvyklým způsobem.
3. Nyní už jen stačí nastavit v režimu kompatibility "Windows XP service pack 3" a je hotovo:). Žádné DLL errory to již házet nebude.

Zdroj: http://www.databaze-her.cz/hry/cardhalia/diskuze/

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 31 říj 2012, 23:19

tms píše:Mně na windows 7 64bit pomohlo následující:

Tak se mi povedlo Cardhalii zprovoznit i na 64-bit systému. Kdyby to náhodou někoho zajímalo, je třeba:
1. Soubor DX8Vb.dll (obsahuje jej například ten Windows Vista/7 patch, na který někdo odkazuje níže) umístit do složky "C:/Windows/SysWOW64"
2. Nyní je třeba DLL zaregistrovat. Restartujte počítač, během restartu stiskněte klávesu F8 a vyberte "nouzový režimu s příkazovým řádkem". Zde je třeba nejdříve vybrat složku příkazem "CD C:/Windows/SysWoW64" a poté DLL zaregistrovat příkazem "regsvr32 dx8vb.dll". Poté můžete systém spustit obvyklým způsobem.
3. Nyní už jen stačí nastavit v režimu kompatibility "Windows XP service pack 3" a je hotovo:). Žádné DLL errory to již házet nebude.

Zdroj: http://www.databaze-her.cz/hry/cardhalia/diskuze/
Díky za postup, ale už celý večer marně zkouším restart do NOUZOVÉHO REŽIMU klávesou F8. Zkusil jsem mnohokrát všechny možné způsoby (dlouze držet, krátce rychle ťukat, přidat CTRL apod.) ale bez efektu. Teď jsem poslal do MSI dotaz k mému konkrétnímu notebooku - jestli tam není nějaká jiná cesta. Zkoušel jsem marně i okolní klávesy (F8-12).
Uvidíme, co mi odpoví výrobce notebooku...
honbri

Uživatelský avatar
tms
Příspěvky: 21
Registrován: 15 bře 2008, 16:51

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od tms » 01 lis 2012, 02:09

Nevím, jak jsi znalý, proto ti dám odkaz na návod na spuštění windows v nouzovém režimu: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... -safe-mode. Nejdůležitější je mačkat F8 v ten správný moment, tedy před tím, než se zobrazí logo windows.

Uživatelský avatar
The_P
.: The Peacock :.
Příspěvky: 73
Registrován: 20 led 2008, 17:40
Bydliště: Praha/Kladno 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od The_P » 01 lis 2012, 10:52

Ciste pro zajimavost, dnes jsem vyzkousel na ciste instalaci Win7 SP1 Cardhalii a skutecne je treba ten dx8vb.dll tam mit zaregistrovany (at uz kdekoliv), jinak se to chova jak je vyse popisovano. Protoze dx8vb.dll byl a je soucasti DirectX na WindowsXP, nepredpokladal jsem ze by byl duvod ho odstranit i na Win Vista. Nicmene MS tak ucinil. V dohledne dobe by mel vyjit asi posledni pack v1.6 kam ten dx8vb.dll umistime a zmenime i cil instalace (protoze do program files je zakazano ukladat aplikacni data od Win Vista) aby to delalo co nejmene problemu, idealne to jelo samo napoprve i v techto systemech. Mezitim jsem samozrejme nejspise stratil aplikaci pro vytvareni tech instalatoru, takze tohle bude chtit tez poresit. Jo, radosti.
Live your own life, for you will die your own death...

Uživatelský avatar
s.a.y
.: The Creator :.
Příspěvky: 176
Registrován: 20 led 2008, 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od s.a.y » 01 lis 2012, 12:57

Jop, patch 1.6 bude, doufám, že do vánoc - bude to spojeno s rozjetím Cardhalie v English jazyce... mám tu i pár dalších errorů, které se snad podaří opravit.

Bude-li tento patch poslední, to se neodvažuji potvrzovat :?

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 01 lis 2012, 15:48

tms píše:Nevím, jak jsi znalý, proto ti dám odkaz na návod na spuštění windows v nouzovém režimu: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... -safe-mode. Nejdůležitější je mačkat F8 v ten správný moment, tedy před tím, než se zobrazí logo windows.
Ten "návod" také znám, restarty Windows do nouzového režimu jsem dělával už na různých minulých verzích počínaje snad Windows 3.0 (Win2000,WinVista jsem přeskočil) a s počítačem jsem pracoval ještě jen s DOSem, když Windowsy ještě nebyly... (je mi 66let)
V tomto případě mám ale dojem, že jde o nějakou specialitku MSI - mám nový herní notebook za40k a už jsem musel měnit BIOS, protože nešlo zapnout hardwarovou podporu virtualizace, i když byla možná...
Takže asi musím počkat na odpověď z Ameriky :(
honbri

honbri
Příspěvky: 8
Registrován: 24 zář 2012, 21:07

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od honbri » 23 lis 2012, 21:56

honbri píše:
tms píše:Nevím, jak jsi znalý, proto ti dám odkaz na návod na spuštění windows v nouzovém režimu: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... -safe-mode. Nejdůležitější je mačkat F8 v ten správný moment, tedy před tím, než se zobrazí logo windows.
Ten "návod" také znám, restarty Windows do nouzového režimu jsem dělával už na různých minulých verzích počínaje snad Windows 3.0 (Win2000,WinVista jsem přeskočil) a s počítačem jsem pracoval ještě jen s DOSem, když Windowsy ještě nebyly... (je mi 66let)
V tomto případě mám ale dojem, že jde o nějakou specialitku MSI - mám nový herní notebook za40k a už jsem musel měnit BIOS, protože nešlo zapnout hardwarovou podporu virtualizace, i když byla možná...
Takže asi musím počkat na odpověď z Ameriky :(
Takže HURÁ!!!
Ani PC firma nedovedla vstoupit s F8 do save modu (a MSI se 3 týdny neozývá ...), ale doporučili ve Windows přes MSCONFIG nastavit restart do normálnho save modu a tam zkusit normální příkazovou řádku (registrace dx8vb.dll) - POVEDLO SE A CARDHALIA JEDE BEZ PROBLÉMŮ!
Díky moooc.
honbri

lioneros
Příspěvky: 1
Registrován: 04 led 2017, 18:18

Re: Cardhalia pod Windows 7

Nový příspěvek od lioneros » 11 led 2017, 17:30

Na spustenie na Win 7 - 64 bit aj po patchi funguje stale postup s registraciou, nudzovym rezimom atd ktory je popisany vyssie, alebo patch nieco zmenil?
Totiz nejak sa mi to nedari spustit.

Dakujem

Odpovědět